Annons

Flera till sjukhus efter gasläcka i Jönköping

Olyckor (TT) • Publicerad 7 juni 2019
19 personer har förts till sjukhus med ambulans efter en misstänkt gasläcka i ett köpcentrum i Jönköping. Arkivbild.
19 personer har förts till sjukhus med ambulans efter en misstänkt gasläcka i ett köpcentrum i Jönköping. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Köpcentret Asecs i Jönköping utrymdes vid lunchtid efter en misstänkt gasläcka. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en hamburgerrestaurang i byggnaden efter att flera personer börjat hosta och en person svimmade.

Totalt 40 personer har fått vårdkonsultation av personal på plats och 19 personer har förts till sjukhus, men enligt räddningstjänsten är gasen inte giftig.

Annons

-Bedömningen från räddningsledningen är att det rör sig om ett koldioxidutsläpp. Det är ju en ofarlig gas men den trycker undan syre. Det kan leda till andningssvårigheter och det är det som gör att man svimmar, säger Sofia Merkert, informatör på räddningstjänsten, till TT.

Platsen har spärrats av och polisen har tekniker på plats för att undersöka gasläckan.

-Varifrån den har kommit och hur det har gått till är inte klarlagt, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons