Annons

Flera saknas efter Burkina Faso-attentat

Burkina Faso • Publicerad 7 november 2019
Burkina Faso i Västafrika.
Burkina Faso i Västafrika.Foto: 

Många befaras fortfarande saknade efter att fem bussar anfölls i ett bakhåll i Burkina Faso i torsdags.

Bussarna var fyllda med anställda vid det kanadensiska gruvbolaget Semafo. Minst 37 personer dödades när en vägbomb uppges ha exploderat varpå flera beväpnade män började beskjuta fordonen.

Annons

Det är inte känt hur många personer som befann sig i bussarna, varifrån de kom eller hur många som fortfarande saknas, men säkerhetskällor uppger att det kan röra sig om tiotals personer.

Ingen av offren är kanadensiska medborgare, enligt Kanadas utrikesdepartement.

Det är fortfarande oklart vilken grupp som ligger bakom attacken men östra Burkina Faso, där anfallet ägde rum, har länge tampats med våld från militanta extremister. De senaste åren har 2 000 människor dödats i landet.

Semafo förstärkte sina säkerhetsåtgärder efter ett anfall förra året där sammanlagt åtta personer dog. Utländsk arbetskraft har flugits till gruvorna i helikoptrar och anställda från Burkina Faso har eskorterats till arbetet av militärpersonal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons