Annons

Flera döda efter omfattande regn i Seoul

Kraftiga regn har förvandlat vägar till floder i Seoul. Minst åtta personer har omkommit och sex andra saknas.
Sydkorea • Publicerad 9 augusti 2022
En översvämmad bil i Seoul på måndagskvällen.
En översvämmad bil i Seoul på måndagskvällen.Foto: Hwang Kwang-Mo/AP/TT

Det omfattande regnet började på måndagen och är det värsta som drabbat den sydkoreanska huvudstadsregionen på 80 år. Med mer än 100 millimeter regn i timmen har dagvattensystemen överlastats och regnet förvandlat gator i Gangnamdistriktet till floder. Vattenmassorna dränker bilar och pressar kollektivtrafiken till bristningsgränsen. Strömavbrott rapporterades in från olika håll i regionen under måndagskvällen.

Tre av dödsoffren ska ha omkommit i en lägenhet i en källarvåning när vattennivåerna plötsligt började stiga. En av de döda var en tonåring, enligt lokala medier.

Annons

President Yoon Suk-Yeo har beordrat evakuering av hundratals boende i högriskområden och företag har uppmanats att vara flexibla när det gäller arbetstiderna under tisdagen.

Räddningsarbetare slet i Seoul under natten mot tisdagen. Tunnelbanan, som delvis fick stängas under måndagen, har kunnat öppna igen men omkring 80 vägar och tiotals parkeringsplatser är fortsatt avstängda. Mer regn väntas också under tisdagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons