Annons

Flera bergsklättrare saknas i Himalaya

Indien • Publicerad 1 juni 2019
Bergsklättrarturismen har fått stor uppmärksamhet under den senaste tiden. På bilden syns Mount Everest. Arkivbild.
Bergsklättrarturismen har fått stor uppmärksamhet under den senaste tiden. På bilden syns Mount Everest. Arkivbild.Foto: Niranjan Shrestha/AP

En sökinsats har inletts sedan sju bergsklättrare och deras guide försvunnit i den indiska delen av bergskedjan Himalaya, rapporterar .

Klättrarna ska enligt kanalen komma från Storbritannien, Australien och USA. De försökte nå toppen av Indiens näst högsta berg, Nanda Devi, när de försvann i slutet av förra veckan.

Annons

Storbritannien och Australien uppger att de har kontakt med indiska myndigheter.

Totalt tre sökgrupper ingår i insatsen som väntas få förstärkning av militärflygplan.

Den senaste tiden har bergsklättringsturismen fått stor uppmärksamhet sedan bilder på långa köer av klättrare på väg till toppen av Mount Everest fått spridning i flera medier. Guider har vittnat om bristande erfarenhet hos många klättrare, som i kombination med att allt fler antar utmaningen att nå toppen bäddar för olyckor.

Hittills i år har elva människor omkommit när de försökt bestiga Mount Everest som är jordens högsta berg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons