Annons

Fler varsel senaste veckorna

Arbetsmarknad • Publicerad 3 maj 2021
Varslen om uppsägningar har de senaste veckorna stigit till en högre nivå, visar Arbetsförmedlingens veckosiffror. Arkivbild.
Varslen om uppsägningar har de senaste veckorna stigit till en högre nivå, visar Arbetsförmedlingens veckosiffror. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Varslen om uppsägningar har de senaste veckorna stigit till en högre nivå. Men arbetslösheten fortsätter svagt ner, visar Arbetsförmedlingens veckosiffror.

Av de inskrivna hos förmedlingarna fick 6 800 personer ett nytt jobb i förra veckan och 550 började på en reguljär utbildning. Drygt 6 000 nya skrev in sig som arbetslösa. Det gör att arbetslösheten fortsätter att falla något på veckobasis, från 428 400 till 426 000, vilket motsvarar 8,2 procent av arbetskraften.

1 000 personer varslades om uppsägning, ungefär lika många som veckan dessförinnan, vilket innebär en högre nivå än veckorna före det. Totalt varslades 3 240 personer i april, enligt Arbetsförmedlingen. I mars låg den siffran på drygt 2 900.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons