Annons

Fler turer med Gotlandsfärjan ställs in

Ytterligare två av färjan M/S Drottens turer till och från Gotland ställs in, enligt ett pressmeddelande från Destination Gotland.
Trafik • Publicerad 13 augusti 2023
Ytterligare turer med Gotlandsfärjan ställs in. Arkivbild.
Ytterligare turer med Gotlandsfärjan ställs in. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

På grund av ett tekniskt fel har flera avgångar ställts in sedan i fredags, vilket påverkar tusentals resenärer. Tanken var att färjan skulle ha tagits ur trafik till och med tisdag, men nu står det klart att den tidigast kan vara tillbaka i trafik den 20 augusti.

"Nästintill alla varv är för tillfället fullbelagda och därför har det dröjt med att kunna möjliggöra reparation av drivlinan. Fartyget behöver torrläggas för att vi ska kunna undersöka propellern och det är därför svårt att i dagsläget veta exakt hur lång tid som reparationen kommer att ta", säger Marcus Risberg, vd för Destination Gotland, i pressmeddelandet.

Annons

M/S Drotten, som är en av tre Gotlandsfärjor, trafikerar sträckorna Visby–Nynäshamn och Visby–Oskarshamn. Enligt Destination Gotland har passagerare som berörs av de inställda avgångarna bokats om till de andra färjorna – som kommer att göra extraturer under veckan.

"Vi gör allt vi kan för att lösa situationen på bästa sätt. Alla de som i dag fått besked om inställda avgångar har också direkt blivit flyttade till nya turer", säger Marcus Risberg.

Destination Gotland har tidigare uppgett att cirka 15 000 resenärer påverkats av de inställda avgångarna. Hur många som påverkas när fler turer nu ställs in är för närvarande oklart.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons