Annons

Fler tror på stigande bopriser

Ekonomi • Publicerad 10 oktober 2022
Bostäder i centrala Stockholm. Arkivbild.
Bostäder i centrala Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Andelen hushåll som tror på stigande priser på bostadsmarknaden det kommande året uppgår till 23 procent. Det är en ökning med 4 procentenheter jämfört med förra månaden, enligt SEB:s boprisindikator.

"Något förvånande vänder hushållens boprisförväntningar upp den här månaden och ger intrycket av att hushållen tror på en återhämtning. Möjligen kan det vara en förhoppning om att bostadspriserna redan har fallit tillräckligt mycket och att vi nu går mot en lugnare prisutveckling", säger SEB:s privatekonom Américo Fernández i ett pressmeddelande.

Annons

Samtidigt tror nära sex av tio hushåll fortfarande på fallande priser det kommande året och det mesta i det ekonomiska landskapet talar för att de har rätt, enligt Américo Fernández.

I genomsnitt tror de tillfrågade hushållen att Riksbankens styrränta kommer att öka till 2,55 procent om ett år. 11 procent av hushållen som helt eller delvis har rörlig bolåneränta svarar också att de planerar att binda räntan inom de kommande tre månaderna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons