Annons

Fler länder kan hamna på Norges röda lista

Norge • Publicerad 4 augusti 2020
Norges röda lista växer. Arkivbild.
Norges röda lista växer. Arkivbild.Foto: Ørn E Borgen/NTB/TT

Schweiz och Tjeckien riskerar att hamna på Norges lista över "röda" länder, meddelar Folkhelseinstituttet (FHI). Båda länderna har passerat gränsen för 20 nya covid-smittade per 100 000 invånare de senaste två veckorna. Enligt nya siffror ligger Schweiz på 22,9 och Tjeckien på 26,8 och därför rekommenderar myndigheten att länderna ska omfattas av karantänsreglerna.

Regeringen kommer i slutet av veckan att fatta beslut om man ska följa rekommendationen. Karantänsreglerna kommer i sådana fall att gälla från midnatt natten till lördag.

Annons

Även Polen kan hamna på listan, men FHI vill inte uttala sig med bestämdhet förrän senare i veckan då siffrorna för vecka 31 blir tillgängliga.

Dessutom kan Frankrike, enligt public service-bolaget NRK:s beräkningar, bli aktuellt. Landet har 21,7 coronasmittade per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna.

Även Nederländerna och Island riskerar att hamna bland de röda länderna, skriver VG.

Sedan tidigare finns bland annat Portugal, Spanien, Rumänien och stora delar av Sverige på listan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons