Annons

Fler hushåll väntar sig stigande bopriser

Ekonomi • Publicerad 10 februari 2020
I SEB:s februarimätning ökar andelen som tror på stigande bopriser under året. Arkivbild.
I SEB:s februarimätning ökar andelen som tror på stigande bopriser under året. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hushållens förväntningar på bostadspriserna ökar i februari, enligt SEB:s månatliga boprisindikator. Indexet steg till nivån 45, från 43 månaden före.

Andelen som tror på stigande priser ökar med en procentenhet, jämfört med månaden före, till 53 procent. Åtta procent tror på sjunkande priser det kommande året, en minskning med en procentenhet jämfört med i januari. Andelen som tror att priserna kommer att ligga stilla låg på 32 procent, också det en minskning med en procentenhet. Indexet är skillnaden mellan dem som tror på stigande respektive sjunkande bopriser.

"Efter en trevande utveckling runt årsskiftet ser vi nu åter en försiktig uppgång i hushållens boprisförväntningar. Bara åtta procent tror på sjunkande priser och vi får backa nästan tre år för att hitta en lägre notering", säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons