GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fler hoppade av SFI under pandemin

Pandemin har påverkat SFI-eleverna, enligt Skolverket. Arkivbild
Pandemin har påverkat SFI-eleverna, enligt Skolverket. Arkivbild
Foto: Martina Holmberg / TT

En större andel elever hoppade av undervisningen i Svenska för invandrare (SFI) under 2020 än tidigare år, visar nya siffror från Skolverket.

47 procent avbröt studierna under året, jämfört med 41 procent 2019.

– Inom den kommunala vuxenutbildningen är det just inom SFI som Skolverket ser att utmaningarna har varit som störst under pandemin, säger Anna Castberg, enhetschef på Skolverket till Sveriges Radio Ekot.

Under 2020 slutfördes 50 600 kurser i SFI. Av dessa fick 95 procent av kursdeltagarna ett godkänt betyg, medan 5 procent fick underkänt.

Under perioden 2018-2020 har andelen med underkänt betyg ökat.

– Det handlar framför allt om studieväg 1, där eleverna har kort eller ingen skolbakgrund, som har påverkats negativt av distansundervisningen, säger Anna Castberg.

Läs mer