Annons

Fler får pausa sin amortering i dyrtider

Ekonomi • Publicerad 12 december 2022
Fler bolånekunder har tillfälligt fått pausa sin amortering under hösten. Bland annat har priset för el skjutit i höjden. Arkivbild.
Fler bolånekunder har tillfälligt fått pausa sin amortering under hösten. Bland annat har priset för el skjutit i höjden. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fler bolånekunder än tidigare har tillfälligt fått pausa sin amortering under hösten, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

SEB uppger att banken har sett en märkbar ökning av antalet ansökningar om amorteringsfritt, och att fler har beviljats en amorteringspaus.

Annons

Länsförsäkringar har också gett fler kunder ett uppehåll i amorteringen. Även Danske Bank har beviljat en amorteringspaus till vissa kunder på grund av kraftigt ökade utgifter.

– Vi har gjort en del sådana undantag där det har känts relevant. Oftast är det flera faktorer då, säger Anneli Adler, privatmarknadschef på Danske Bank, till Ekot.

Finansinspektionen har under hösten lyft fram möjligheten att be om en amorteringspaus om man hamnar i en pressad ekonomisk situation på grund av ökade utgifter.

Tidigare har banker främst gett paus på grund av situationer som skilsmässa, sjukdom eller arbetslöshet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons