Annons

Fler distrikt stöttar Ulla Andersson

Politik • Publicerad 2 februari 2020
Vänsterpartiets ekonomipolitiska talesperson Ulla Andersson. Arkivbild.
Vänsterpartiets ekonomipolitiska talesperson Ulla Andersson. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Vänsterpartiet i Norrbottens distriktsstyrelse har nominerat Ulla Andersson till att ta över partiledarposten efter Jonas Sjöstedt, rapporterar flera medier.

Det är det tredje distriktet som vill se partiets ekonomipolitiska talesperson som ny partiledare. Tidigare har Södermanland och Västmanland nominerat Andersson.

Annons

Ulla Andersson har hittills inte gett besked om hon ställer upp.

Partidistrikten har fram till den 21 februari på sig att nominera den som de anser ska bli Sjöstedts efterträdare. Han avgår vid kongressen i Västerås den 21–24 maj.

Så här motiverar Norrbottens distriktsordförande Nina Berggård till Ekot i Sveriges Radio varför man vill ha Ulla Andersson som partiledare:

– Vi tycker att Ulla har varit med länge, hon är en jordnära och klok person som är oerhört duktig på ekonomiska frågor, på att diskutera och prata ekonomisk politik på ett sätt som folk förstår.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons