Annons

Fjärde person begärs häktad efter upploppet

Brott • Publicerad 4 juni 2021
Ytterligare en person har begärts häktad misstänkt för inblandning i det våldsamma bråket i Hjällbo förra veckan. Arkivbild.
Ytterligare en person har begärts häktad misstänkt för inblandning i det våldsamma bråket i Hjällbo förra veckan. Arkivbild.Foto: TT

Ytterligare en person har begärts häktad misstänkt för inblandning i det våldsamma upploppet i Hjällbo förra veckan.

– Han har varit aktiv i upploppet, säger kammaråklagare Fredrik Berglund till Göteborgs–Posten.

Annons

I fredags urartade ett bråk mellan två grupperingar i stadsdelen Hjällbo i nordöstra Göteborg till ett upplopp. Hundratals personer kan ha deltagit. Polisen omhändertog ett 30-tal personer.

Tre män i 25-årsåldern sitter redan häktade på sannolika skäl misstänkta för våldsamt upplopp efter händelserna. Nu begärs en fjärde man häktad vid Göteborgs tingsrätt. Mannen är i 20-årsåldern. Samtliga fyra tros tillhöra samma nätverk i området.

Efter det våldsamma upploppet utbröt på söndagen skottlossning vid torget. Tre personer träffades, varav en fick så allvarliga skador att hans liv inte gick att rädda.

På torsdagen häktades en 21-årig man misstänkt för mord, mordförsök och grovt vapenbrott. Också han har kopplingar till nätverket.

Polisen tror att oroligheterna och skottlossningen hänger ihop, och att två nätverk har hamnat i konflikt med varandra.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons