Annons

Finländsk bildbyrå utslagen efter hackerattack

Finland • Publicerad 1 augusti 2022
Finländska bildbyrån Lehtikuva och nyhetsbyrån STT har drabbats av en hackerattack. Arkivbild.
Finländska bildbyrån Lehtikuva och nyhetsbyrån STT har drabbats av en hackerattack. Arkivbild.Foto: Thomas Winje Øijord/NTB/TT

Den finländska bildbyrån Lehtikuva lider fortfarande av sviterna från en hackerattack mot nyhetsbyrån STT. Ännu på måndagen gick det inte att komma in på bildbyråns hemsida.

Det var natten till i fredags som STT drabbades av en omfattande cyberattack, skriver Yle. Flera system stängdes ned för säkerhets skull och nyhetstjänsten fungerade endast i begränsad form.

Annons

Möjligheten för dataläckor kan inte uteslutas, men det verkar inte ha varit det primära syftet med attacken, skriver Helsingin Sanomat. En brottsanmälan har lämnats in till polisen.

I Finland har myndigheterna varnat för ökade cyberattacker efter att Ryssland attackerade Ukraina i februari.

I april utsattes regeringens webbplatser för överbelastningsattacker, samma dag som Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talade till Finlands riksdag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons