Annons

Finansinspektionen utreder inte Ericsson

Ekonomi • Publicerad 12 juni 2023
Ericssons vd Börje Ekholm och bolagsstyrelse har två år i rad nekats ansvarsfrihet av aktieägarna till följd av turerna kring Irakrapporten. Arkivbild.
Ericssons vd Börje Ekholm och bolagsstyrelse har två år i rad nekats ansvarsfrihet av aktieägarna till följd av turerna kring Irakrapporten. Arkivbild.Foto: Jessica Gow

Finansinspektionen (FI) har valt att inte inleda någon utredning av hur telekomjätten Ericsson hanterade den interna rapporten om misstänkta mutor i Irak, skriver Dagens industri. Händelsen är preskriberad, meddelar FI.

Beskedet kommer efter att Stockholmsbörsens operatör Nasdaq lagt ner sin utredning av Ericsson i slutet av maj. Nasdaqs slutsats var att Irakrapporten från 2019 inte utgjorde insiderinformation och därför inte bröt mot börsens regler.

Annons

– Vi har tittat närmare på Nasdaqs bedömning. Då händelsen är preskriberad har Finansinspektionen avslutat ärendet utan ytterligare åtgärd, säger Vidar Lindgren, pressekreterare på FI, till Di.

Innehållet i Irakutredningen blev känt för marknaden först i början av 2022, i anslutning till att SVT:s Uppdrag granskning rapporterade om det.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons