Annons

Fick sparken – gav sig ut på vansinnesfärd

Brott • Publicerad 3 juli 2021
En 23-årig man döms för grov vårdslöshet i trafik efter att ha kört i 129 kilometer i timmen på en 30-väg i Olofström. Arkivbild.
En 23-årig man döms för grov vårdslöshet i trafik efter att ha kört i 129 kilometer i timmen på en 30-väg i Olofström. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En 23-årig man döms för grov vårdslöshet i trafik efter att ha kört i 129 kilometer i timmen på en 30-väg i Olofström, rapporterar Kvällsposten.

I slutet av mars förra året fick mannen veta att han hade fått sparken från sitt jobb. Det var efter det som han, uppjagad och förbannad, satte sig i sin bil och tryckte gasen i botten, uppger han själv i förhör.

Annons

Under vansinnesfärden passerade han såväl promenerande barn som en av polisens hastighetskontroller. Det gick så fort att hastigheten var svår att mäta, enligt polisen.

Poliserna som fångade föraren på bild kastade sig in i bilarna och tog upp jakten. Mannen kunde stoppas utan att någon kom till skada.

23-åringen döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 70 timmar. Utöver det döms han för brott mot knivlagen, då polisen hittade en kniv i mannens bil.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons