Annons

Fick diagnos för sent – avled

Vård • Publicerad 10 juli 2023
En händelse där en man i Halland avled anmäls nu till Ivo. Arkivbild.
En händelse där en man i Halland avled anmäls nu till Ivo. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En man i Halland avled efter att ha fått rätt diagnos för sent. Nu anmäls händelsen enligt lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Mannen sökte vård akut när hans ena ben inte lydde honom, men utredningen som gjordes kunde inte fastställa någon diagnos. Smärtorna tilltog dock till den grad att han inte kunde klara sig själv, och han tvingades flytta till ett boende.

Annons

Senare drabbades mannen av omfattande sår och det visade sig att han var svårt kärlsjuk. Sjukdomen hade då gått så långt att mannen avled.

Händelsen anmäls nu av Närsjukvården Halland.

"Då många kliniker och vårdenheter har varit inblandade i ärendet är det svårt att finna enskilda orsaker till att det kunde gå så illa. Anmälan görs för att identifiera om luckor finns i handläggningen och för att se över kommunikationsvägarna", säger Magnus Garell, chefläkare på Närsjukvården Halland, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons