Annons

Fenomenal konditor tog priset

Kasper Kleihs, 27 år från Ullared, kammade hem titeln Årets konditor 2021. Årets tema för tävlingen var "fenomen" – och Kasper Kleihs hämtade inspiration till sina bakverk från olika väderfenomen.
Bakverk • Publicerad 15 november 2021
Kasper Kleihs från Ullared tar hem guldmedaljen i Årets Konditor 2021.
Kasper Kleihs från Ullared tar hem guldmedaljen i Årets Konditor 2021.Foto: Sveriges bagare|&|konditorer/TT
Tårtan "Stormen" med mandelbavaroise och choklad, täckt av svartvinbärsglaze.
Tårtan "Stormen" med mandelbavaroise och choklad, täckt av svartvinbärsglaze.Foto: Sveriges bagare|&|konditorer/TT

Under två intensiva dagar i Stockholmsmässan skapade de fem finalisterna totalt fem tårtor, 30 bakelser och tio tallriksdesserter var. Juryn imponerades av Kleihs hantverksskicklighet, likväl som av hans tolkning av temat.

Huvudrollen spelade Kasper Kleihs spektakulära "tromb"-tårta.

Annons

“Med årets vinnare får vi se en tolkning på temat Fenomen som är helt fenomenalt. Med fokus och målmedvetenhet har vinnaren med stor hantverksskicklighet och precision i världsklass, levererat ett elegant bord där alla sinnen och element får ta plats i ljuset", löd juryns motivering.

"Jag är otroligt nöjd, då jag siktade på att vinna känns det härligt att plocka hem guldet. Min känsla för dagen var som min tolkning av dagens tema, att inleda med ljusets fenomen som gav ett lugn före den begynnande stormen och avsluta med cyklonen som sveper in med all sin kraft och ta hem alltihop", säger Kasper Kleih i ett pressmeddelande.

Tvåa kom Andreas Modd från Bollnäs och trea Jimmy Wollberg från Olofstorp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons