Annons

Femton soldater döda i Burkina Faso

Burkina Faso • Publicerad 9 augusti 2022
Bild från ett flyktingläger i Burkina Faso. Oroligheterna i landet har tvingat 1,8 miljoner människor på flykt. Arkivbild
Bild från ett flyktingläger i Burkina Faso. Oroligheterna i landet har tvingat 1,8 miljoner människor på flykt. ArkivbildFoto: Sylvain Cherkaoui/AP/TT

Femton soldater har dödats i två explosioner i Burkina Faso, uppger militären. Attacken är den senaste i landet, som kämpar mot ett jihadistiskt uppror.

Explosionerna ägde rum vid en väg i en region i de norra delarna av landet. Ytterligare en person har skadats.

Annons

Ett fordon träffade först en sprängladdning. Medan soldater säkrade området utlöstes en andra enhet på distans, vilket enligt landets militär orsakade många offer.

Sedan 2015 har minst 2 000 människor dödats och 1,8 miljoner människor tvingats på flykt i Burkina Faso av jihadister med kopplingar till terrorrörelserna al-Qaida och IS. Omkring 40 procent av landets territorium står utanför regeringens kontroll, enligt officiella siffror.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons