Annons

Bil åt fel håll på motorväg – fem till sjukhus

En bil som körde i fel färdriktning på motorvägen har orsakat en omfattande trafikolycka på E20 vid sörmländska Åkers Styckebruk.
Fem personer har förts till sjukhus. Minst en av dem är allvarligt skadad.
Olyckor • Publicerad 5 mars 2021
Fem personer har förts till sjukhus efter en omfattande trafikolycka på E20.
Fem personer har förts till sjukhus efter en omfattande trafikolycka på E20.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra bilar och nio personer var inblandade i olyckan tidigt på fredagskvällen. Polisen larmades om att en bilist kört i fel riktning på motorvägen.

– Det verkar som att en av de fyra (bilarna) är vållande till olyckan och den som har kört i fel körriktning, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Annons

TT: Under hur lång sträcka hade bilen kört i fel färdriktning?

– Vi vet inte riktigt. Men vi har åkt en viss sträcka och kollat av så att det inte har varit fler drabbade. Vi har landat i att det är totalt fyra bilar i olyckan och det verkar ha varit vid samma plats. En av bilarna är förmodligen vållande till det här och är den som har kört i fel färdriktning.

En anmälan om grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och rattfylleri skrivs. Föraren som är misstänkt har ännu inte kunnat höras.

Enligt Mälarsjukhuset är de intagna en man i 80-årsåldern som är svårt skadad, en kvinna i 60-årsåldern samt en man och en kvinna i 30-årsåldern med ett 3-årigt barn. De fyra sistnämnda har lindriga skador.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons