Annons

Fem får fängelse – hanterade automatvapen

Det började med att en narkotikapåverkad man i 30-årsåldern avslöjades med en automatkarbin i sin väska. Nu döms sammanlagt fem män till fängelse för att ha hanterat vapnet.
Brott • Publicerad 31 juli 2020
Tingsrätten bedömer brottet som grovt. Arkivbild.
Tingsrätten bedömer brottet som grovt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"Ärendet är en del av det långsiktiga arbetet mot skjutvapenvåldet och ett resultat av ett mycket gott utredningsarbete. Händelsen är unik på så sätt att fem personer nu lagförts för ett och samma vapen", säger Anders Rissel, biträdande chef i polisområde Stockholm nord, i ett pressmeddelande.

Det var i mars i år som mannen med vapnet påträffades vid Hässelby gård i Stockholm och polisen började undersöka hur han fått tag i vapnet. Arbetet ledde till att ytterligare personer kunde knytas till automatkarbinen.

Annons

Av de fem åtalade männen dömer Solna tingsrätt fyra till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott respektive försök till grovt vapenbrott.

Tingsrätten bedömer brottet som grovt, bland annat för att vapnet hanterats på en allmän plats.

Den femte mannen döms för samma brott men endast till två års fängelse då han bidragit till utredningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons