Annons

Fem drunknade i maj

Olyckor • Publicerad 4 juni 2021
Räddningsarbete efter en drunkning i fjol. Arkivbild.
Räddningsarbete efter en drunkning i fjol. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fem personer omkom i drunkningsolyckor under maj månad, enligt preliminär statistik från Svenska livräddningssällskapet (SLS).

I Lövstafjärden i västra Stockholm dog en fridykare i 50-årsåldern. När mannen inte kom tillbaka till ytan efter ett dyk larmade hans sällskap räddningstjänsten. Insatsen komplicerades av vattendjupet på omkring 40 meter. Mannen hittades efter några timmar drunknad.

Annons

I samband med det kraftiga regnovädret i slutet av månaden omkom en äldre kvinna i Hölö söder om Södertälje, sedan hon kört ned i en vattenansamling vid en viadukt. Kvinnan fastnade i bilen och larmade räddningstjänsten, som dock inte hann fram i tid för att rädda hennes liv.

Hittills i år har 26 personer drunknat i Sverige, vilket är betydligt fler än under motsvarande period i fjol, då 17 personer omkom i drunkningsolyckor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons