Annons

Fem års fängelse för sju barnvåldtäkter

Brott • Publicerad 5 september 2022
Ett barn under tolv år har utsatts för sju våldtäkter. En man i 30-årsåldern döms till fem års fängelse. Arkivbild.
Ett barn under tolv år har utsatts för sju våldtäkter. En man i 30-årsåldern döms till fem års fängelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man döms till fem års fängelse efter att ha utsatt ett barn under tolv år för sju våldtäkter, rapporterar lokala medier.

Mannen, som är i 30-årsåldern, fick kontakt med barnet via chattgrupper och stämde träff. Brotten ska sedan ha begåtts under en tvåveckorsperiod i april i Kronobergs län, skriver Smålandsposten. Enligt tidningen har han tidigare dömts för liknande brott.

Annons

Utöver våldtäkterna döms han även för sexuellt övergrepp och barnpornografi. Han ska betala 280 000 kronor i skadestånd till barnet.

Mannen nekar till brott, men tingsrätten tar bland annat fasta på bevisning i form av chattkonversationer och filmklipp, rapporterar P4 Kronoberg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons