Annons

Fem års fängelse för 14 kilo cannabis

Brott • Publicerad 3 september 2022
En man har dömts till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Arkivbild.
En man har dömts till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 32-årig man har dömts till fem års fängelse och fem års utvisning från Sverige för grovt narkotikabrott, skriver Göteborgs-Posten (GP).

Polisen kunde via helikopter följa och filma mannens affärer nere på marken där påsar bytte ägare och forslades iväg i en ny bil.

Annons

Vid en razzia påträffades sedan drygt 14 kilo cannabis och knappt ett kilo kokain.

"Det här angår inte mig. Jag har aldrig sysslat med narkotika eller liknande. Kan ni ta blodprov, nåt som bekräftar det jag säger? Jag har varken sett narkotika eller brukat narkotika tidigare. Jag har sett droger på tv, men aldrig i verkligheten", sade den nu dömde mannen under rättegången, enligt GP.

Tingsrätten köper dock inte 32-åringens förklaring utan anser i stället att hans uppgifter är "svävande och oprecisa" och att det inte förändrar rättens bedömning av bevisläget.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons