Annons

Fem anklagas för styckmord i Helsingfors

Finland • Publicerad 7 december 2020
Fem anklagas för ett styckmord i Helsingfors. Arkivbild som visar den finländska polisens symbol.
Fem anklagas för ett styckmord i Helsingfors. Arkivbild som visar den finländska polisens symbol.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Fem personer anklagas för ett makabert styckmord i Helsingfors i somras.

De anklagade är några ur en större grupp som befann sig i en källarlokal i norra Helsingfors när flera polispatruller slog till den 29 juli. Poliserna hade fattat misstanke om att där fanns narkotika – men kom att avbryta en pågående styckning av en kropp, rapporterar Yle , när polisen sätter punkt för sin utredning.

Annons

– Man kan säga att de togs på bar gärning, har polisen Jukka Larkio tidigare beskrivit skeendet för etermediebolaget.

Totalt tolv personer häktades, tio män och två kvinnor. Fyra män och en kvinna bedöms nu ha utfört mordet.

Enligt polisen var bakgrunden en långvarig och drogrelaterad konflikt. Flera inblandade uppges ha tittat på under ett makabert händelseförlopp, eller ha hjälpt till att städa upp efteråt.

Till misstankarna läggs också ett mordförsök, då samma grupp tros ha försökt mörda samma person en vecka tidigare, samt vapen- och narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons