Annons

Fel medicin vid knäoperation – fick hjärtinfarkt

Sjukvård • Publicerad 7 september 2022
Nyköpings lasarett har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg efter det att en kvinna felmedicinerats. Arkivbild.
Nyköpings lasarett har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg efter det att en kvinna felmedicinerats. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Inför en knäoperation på Nyköpings lasarett fick en äldre kvinna ryggmärgsbedövning och drabbades därefter av måttligt blodtrycksfall. Kvinnan, som bortsett från högt blodtryck var fullt frisk, fick ett blodtryckshöjande medel, men fick av misstag fel sort.

Hon drabbades då av kraftig blodtrycksstegring, bröstsmärtor och hjärtrytmrubbning – vilket senare visade sig vara en hjärtinfarkt, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Operationen avbröts och kvinnan fördes i stället till intensivvårdsavdelningen för behandling. Kvinnan klarade sig och har nu åter normal hjärtfunktion, skriver Bettina Ouvrier, chefsläkare i region Sörmland, som anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons