Annons

Fängslad mediemogul nekas borgen i Hongkong

Hongkong • Publicerad 3 december 2020
Mediemogulen och Pekingkritikern Jimmy Lai då han eskorterades tillbaka till det fängelse i Hongkong där han sitter frihetsberövad på torsdagen.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Den prodemokratiske mediemogulen Jimmy Lai, som frihetsberövats i Hongkong misstänkt för bedrägeri, nekas borgen.

Lai anklagas för att inte ha redovisat att hans företag i andra hand hyrt ut en del av de lokaler som hyser hans Pekingkritiska tidning Apple Daily.

Annons

Myndigheterna har ökat trycket mot demokratirörelsen i Hongkong med hjälp av en ny strikt säkerhetslag som tvingades igenom av Peking i juni. Anklagelserna mot Lai faller inte under den nya lagen, men han är den senaste i en rad av Pekingkritiker att fängslas.

I onsdags dömdes de ledande demokratiaktivisterna Joshua Wong, Agnes Chow och Ivan Lam till mellan 7 och 13,5 månaders fängelse för sina roller i en olaglig demonstration 2019.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons