Annons

Fängelsestraff för sprängdåd i gängkonflikt

Brott • Publicerad 10 juli 2020
Tre män döms vid Göteborgs tingsrätt för att stå bakom två bombexplosioner i Göteborg och Landvetter förra året. Arkivbild.
Tre män döms vid Göteborgs tingsrätt för att stå bakom två bombexplosioner i Göteborg och Landvetter förra året. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tre män döms vid Göteborgs tingsrätt för att stå bakom två bombexplosioner i Göteborg och Landvetter förra året. Bland åtalspunkterna fanns mordförsök, grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt olaga hot.

Den ena explosionen inträffade i en av Göteborgs norra förorter i september, den andra på en parkeringsplats i Landvetter öster om Göteborg i början på november. Bakgrunden är konflikter mellan kriminella falanger och dåden riktade sig mot medlemmar i rivaliserade gäng.

Annons

En av männen döms till tio års fängelse för att ha beställt sprängdåden, en annan till 13 års fängelse för att han detonerat sprängladdningarna med fjärrutlösare. Den tredje mannen dömdes till sex månaders fängelse men släpptes efter rättegången då straffet anses avtjänat genom den tid han suttit häktad.

Åklagarna yrkade på "upp emot 15 års fängelse" för de två huvudmännen.

– Vi är nöjda, summerar kammaråklagare Stina Lundqvist i en kommentar till Göteborgs-Posten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons