Annons

Fängelsestraff för kritik på Facebook

Vietnam • Publicerad 11 maj 2019
Två aktivister i Vietnam döms till fleråriga fängelsestraff. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Två aktivister som har anklagats för att ha publicerat skadlig anti-statlig propaganda har dömts till fleråriga fängelsestraff i Vietnam, rapporterar statliga medier.

De två kvinnorna har dömts till sex respektive fem år för att ha lagt upp videor och artiklar på Facebook som kritiserar förslag om speciella ekonomiska zoner och en strängare cybersäkerhetslag i landet.

Annons

Domstolen fann båda skyldiga till att ha "skapat, samlat och spridit propagandainformation, dokument och material mot den socialistiska republiken Vietnam".

Kvinnorna är de senaste att straffas för att offentligt ha motsatt sig den föreslagna cybersäkerhetslagen, som skulle innebära att internetföretag måste lämna över användardata och ta bort innehåll om regeringen begär det.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons