Annons

Fängelsestraff för insektssmuggling

Ecuador • Publicerad 10 maj 2019
En man dömdes till två års fängelse efter att ha försökt smuggla ut fjärliar, getingar, bin, spindlar och kackerlackor ur Ecuador. Arkivbild.
En man dömdes till två års fängelse efter att ha försökt smuggla ut fjärliar, getingar, bin, spindlar och kackerlackor ur Ecuador. Arkivbild.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

En japansk man har dömts till två års fängelse för att ha försökt smuggla ut en stor mängd smådjur ur Ecuador.

När mannen greps på flygplatsen i Quito i mars hittades 248 spindlar, kackerlackor, getingar, bin och fjärliar i hans väskor – en del av dem vid liv. Mannen döms även till böter på cirka 40 000 kronor.

Annons

Dessutom tvingas mannen krypa till korset och skriva en offentlig ursäkt som ska publiceras i en av landets dagstidningar.

Ecuador är ett av världens länder med störst biologisk mångfald och illegal handel med vilda djur är, liksom i hela Amazonas-regionen, ett stort problem.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons