Annons

Fängelse för kvinnor efter mordbrand i radhus

Brott • Publicerad 9 maj 2019
Strax före halv tolv på kvällen den 14 september förra året kom larmet om radhusbranden. Nu döms fyra kvinnor till fängelse för grov mordbrand. Arkivbild.
Strax före halv tolv på kvällen den 14 september förra året kom larmet om radhusbranden. Nu döms fyra kvinnor till fängelse för grov mordbrand. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra unga kvinnor döms till fängelse för grov mordbrand efter att ha satt eld på en radhuslänga i Linköping förra hösten. Samtidigt frikänns de och fem andra åtalade kvinnor för en rad andra brott de åtalats för, som exempelvis misshandel, dataintrång, grovt hemfridsbrott, stöld och övergrepp i rättssak.

Straffen blir sex års fängelse för en 22-årig och en 25-årig kvinna, fem år för en kvinna som är 21 år gammal och fyra och ett halvt års fängelse för en 20-årig kvinna. De två yngsta har fått sina straff nedsatta på grund av deras unga ålder.

Annons

Radhusbranden i bostadsområdet Ekholmen startade sent på kvällen den 14 september 2018. Bevisningen mot kvinnorna består bland annat av ett avlyssnat telefonsamtal, där en av dem beskrev detaljer om branden.

Motivet till mordbranden kan enligt åklagaren ha varit en konflikt mellan två familjer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons