Annons

Fängelse för brutal misshandel utanför badhus

Brott • Publicerad 8 mars 2023
Lunds tingsrätt dömer två män till fängelse för grov misshandel av en man utanför Högevallsbadet i Lund förra sommaren. Arkivbild.
Lunds tingsrätt dömer två män till fängelse för grov misshandel av en man utanför Högevallsbadet i Lund förra sommaren. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män – 24 och 25 år gamla – döms till fängelse i ett år och nio månader för grov misshandel mot en man utanför Högevallsbadet i Lund förra sommaren.

Polis larmades till badet i augusti i fjol efter att en flicka blivit utsatt för sexuellt ofredande av två pojkar. När mannen som slagit larm lämnade badhuset tillsammans med sin familj blev han misshandlad av två män. En av männen var storebror till en av pojkarna som blev avvisade av polis.

Annons

"Tingsrätten anser att det är bevisat att de båda männen först slagit målsäganden i huvudet och därefter sparkat på hans huvud och kropp efter att han fallit till marken", säger Kristian Jönsson, tingsfiskal, i ett pressmeddelande från Lunds tingsrätt.

Misshandeln ses som grov bland annat eftersom den skett framför offrets barn. Männen ska också betala ett skadestånd på sammanlagt 45 600 kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons