Annons

Fängelse för bedrägerier mot äldre

Brott • Publicerad 3 juli 2020
En man döms till flerårigt fängelsestraff för att ha lurat äldre. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Äldre lurades att tro att uppringaren var polis eller bankanställd, sedan uppmanades de att ge bankkort och smycken till en person som kom och ringde på dörren.

Nu döms en man till två och ett halvt års fängelse för en rad grova bedrägerier och stölder mot äldre i Skåne. Straffet gäller även att han har utgett sig för att vara polis.

Annons

Mannen nekar till det mesta som han stått åtalad för. Han hävdar att han hotats och tvingats av andra personer att åka hem till de äldre och hämta bankkorten. Sedan har han körts runt till olika uttagsautomater och butiker för att handla.

Tingsrätten i Malmö anser dock att han varit en del av organiserad och systematisk brottslighet som varit särskilt förslagen. De äldre har varit mellan 75 och 99 år och i de allra flesta fall har mannen kommit hem till deras bostäder.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons