Annons

Familj möttes av gravsten på tomten

Brott • Publicerad 6 augusti 2021
En familj i Boden möttes av en gravsten på sin gräsmatta. Arkivbild.
En familj i Boden möttes av en gravsten på sin gräsmatta. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En familj i Boden möttes av en makaber överraskning när de kom hem på torsdagskvällen. Någon hade ställt en gravsten på deras gräsmatta, rapporterar NSD.

Familjen, som inte har någon anknytning till personen som namnges på gravstenen, upplevde händelsen som mycket obehaglig.

Annons

Gravplatsen var uppsagd och stenen hade därför förvarats på ett upplag för gamla gravstenar, där den stals. Kyrkoherde Hans Johansson har aldrig varit med om en gravsten forslats bort från förvaringsplatsen tidigare.

– Jag förstår den upprördhet familjen känner och jag hoppas att det här är något oförståndigt busstreck av något slag, säger han till tidningen.

Rutiner för förvaring av gamla gravstenar kommer nu att ses över. Anledningen till att de inte krossas är att de kan slipas om och återanvändas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons