Annons

Falsk sjuksköterska jobbade i tre år

Brott • Publicerad 2 maj 2021
En kvinna i Göteborg döms för urkundsförfalskning efter att ha jobbat som sjuksköterska med förfalskad legitimation i tre år. Arkivbild.
En kvinna i Göteborg döms för urkundsförfalskning efter att ha jobbat som sjuksköterska med förfalskad legitimation i tre år. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna i Göteborg döms för urkundsförfalskning efter att ha jobbat som sjuksköterska med förfalskad legitimation i tre år, rapporterar Göteborgs-Posten.

Kvinnan hade arbetat som undersköterska på Sahlgrenska universitetssjukhuset i flera år. Under tiden utbildade hon sig till sjuksköterska. Våren 2016 uppgav kvinnan att hon tagit sin examen och lämnade samtidigt en legitimation till arbetsgivaren.

Annons

Tre år senare, i samband med en rutinkontroll, uppdagades det att kvinnan saknade giltig legitimation. Socialstyrelsen bekräftade att någon sjuksköterskelegitimation inte hade utfärdats till henne och skolan klargjorde att hon inte fullföljt utbildningen.

Socialstyrelsen polisanmälde händelsen och sjukhuset avskedade kvinnan.

I efterhand har kvinnan, som nekar till brott, genomfört utbildningen. Hon har dock inte beviljats någon legitimation, med anledning av sitt agerande.

Kvinnans straff blir 12 000 kronor i böter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons