Annons

Falsk hemtjänstkvinna anhållen – lurade äldre

Brott • Publicerad 11 december 2020
En kvinna har anhållits misstänkt för totalt tretton brott mot äldre och funktionshindrade i östra Göteborg. I fyra fall handlar det om stölder av receptbelagd medicin. Arkivbild.
En kvinna har anhållits misstänkt för totalt tretton brott mot äldre och funktionshindrade i östra Göteborg. I fyra fall handlar det om stölder av receptbelagd medicin. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

En kvinna har anhållits misstänkt för totalt tretton brott mot äldre och funktionshindrade i östra Göteborg. I fyra fall handlar det om stölder av receptbelagd medicin.

Polisen kunde gripa kvinnan, som är i 30-årsåldern, i veckan i samband med att brotten uppdagades.

Annons

Hon misstänkt för fyra stölder, tre bedrägerier, två försök till grov stöld, tre försök till stöld och ett försök till bedrägeri.

Kvinnan har ringt upp äldre och funktionshindrade och uppgett att hon arbetat för hemtjänsten och på så sätt lurat sig in hos offren. Majoriteten av brottsoffren är äldre kvinnor i 90-årsåldern boende i Ytterby och Partille.

"I fyra fall har hon lyckats komma över receptbelagda mediciner men hon har gjort flera försök", säger Claes Hagstrand, förundersökningsledare vid polisen i Storgöteborg nordost på polisens sajt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons