Annons

Falcks besvikelse – utslagen i kvarten

Årets Europa top 16 blev ett rejält bakslag för svensk bordtennis. Endast Mattias Falck överlevde första omgången, men sedan blev det förlust även för honom redan i kvartsfinalen.
Bordtennis • Publicerad 8 februari 2020
Mattias Falck. Arkivbild.
Mattias Falck. Arkivbild.Foto: Per Hällstrom

Robert Gardos från Österrike blev för svår och vann över svensken med 4–2 i set.

– Jag slog Gardos i ligaspelet förra säsongen och på VM i våras, men jag kunde inte knyta till när jag väl hade lägen, sade Falck besviket till TT efteråt.

Annons

Mattias Falck var toppseedad i turneringen i Schweiz och det fanns stora förhoppningar på att VM-finalisten från i våras skulle gå mot en ny framgång.

Mattias Falck hade matchen mot Gardos i sin hand. Vid 2–1 i set öppnade svensken starkt med fem raka poäng i fjärde set. Vid ställningen 9–6 låg vägen mot en semifinal öppen, men i stället tog Robert Gardos över helt och vann inte bara fem raka poäng utan också de två efterföljande seten.

– Jag hade full kontroll och spelade mig till lägen men gjorde enkla misstag som blev för kostsamma, sade Falck.

Kristian Karlsson föll redan i första omgången mot sin klubbkamrat i Düsseldorf, rutinerade tysken Timo Boll, och Matilda Ekholm spelade långt under sin kapacitet och föll mot Barbora Balazova, Slovakien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons