Annons

Fåglar för 150 000 stals av "inte så stor" man

Polisen i Halmstad fick in ett udda samtal vid halv fyra natten mot lördag. En övervakningskamera har avslöjat en man som stjäl kanariefåglar för cirka 150 000 kronor.
Brott • Publicerad 12 augusti 2023
Kanariefåglar för runt 150|000 kronor stals från ett förråd i Halmstad. Arkivbild.
Kanariefåglar för runt 150|000 kronor stals från ett förråd i Halmstad. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/ TT

Fåglarna befann sig i ett förråd som tillhör ett nedlagt naturbruksgymnasium norr om Halmstad.

Det finns på förmiddagen inga uppgifter om hur gärningsmannen fick med sig fåglarna men polisens presstalesperson, Thomas Fuxborg, gissar på att de förvaras i burar.

Annons

– Jag har svårt att tro att en tjuv går in och börjar jaga kanariefåglar – det är nog inte så enkelt att fånga dem, säger han.

Inringaren, som beskrev gärningspersonen som "inte så stor", är vän till fåglarnas rättmätiga ägare. De satte sig i en bil och åkte mot förrådet när stölden upptäcktes via övervakningssystemet.

– När de kommer fram möter de en mörkblå bil som kör därifrån i hög hastighet, säger Thomas Fuxborg.

Polisen kommer att intervjua ägaren till fåglarna om vem som skulle kunna ligga bakom kuppen.

– De borde vara någon med kunskap om att fåglarna förvaras i den här byggnaden och att de betingar ett värde. Jag hade ingen aning om att kanariefåglar kostar så mycket.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons