Annons

Explosionsrisk vid brandhärjat garage

Olyckor • Publicerad 1 augusti 2021
Avspärrningarna kring det garage som brann på lördagen finns kvar till vidare, enligt räddningstjänsten. Arkivbild.
Avspärrningarna kring det garage som brann på lördagen finns kvar till vidare, enligt räddningstjänsten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polis och brandkår är på plats vid ett garage utanför Eskilstuna som började brinna på lördagseftermiddagen. Inuti garaget förvarades gasflaskor, som riskerar att explodera.

– Det finns hot om att de ska smälla, säger Joakim Lundholm, inre befäl på räddningstjänsten, till TT.

Annons

Det var strax efter klockan 17 som larmet kom om att det brann i en hög med däck i Äluna, nära Hållsta utanför Eskilstuna. Branden spred sig till ett närliggande verkstadsgarage där ett okänt antal gasflaskor förvarades.

När räddningstjänsten kom på plats beslutade man att låta garaget brinna ner. På grund av explosionsrisken spärrade dock polisen av ett område på 300 meter från brandplatsen, en avspärrning som är kvar fortsatt under söndagen.

– Vi har nu inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Enligt räddningstjänsten kommer avspärrningarna att finnas kvar tills vidare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons