Annons

Explosionsöverlevare kan ha hittats i Beirut

Libanon • Publicerad 3 september 2020
Räddningsarbetare söker fortfarande efter överlevande bland rasmassorna efter explosionen för en månad sedan. Arkivbild.
Räddningsarbetare söker fortfarande efter överlevande bland rasmassorna efter explosionen för en månad sedan. Arkivbild.Foto: Felipe Dana/AP/TT

Räddningsarbetare i Beirut rapporterar att de kan ha hittat en överlevande som legat begravd under rasmassor sedan explosionen för en månad sedan.

En hund som tillhör chilenska räddningsarbetare markerade på onsdagskvällen där ett hus rasade i samband med explosionen, och värmekameror och skannrar visade att det kan finnas en människa med puls under rasmassorna.

Annons

– Det kan finnas överlevande. Vi hoppas att någon kan komma ut levande, säger stadens guvernör Marwan Abboud.

De chilenska räddningsarbetarna arbetar nu tillsammans med libanesiska kollegor och Beiruts brandkår med att få bort rasmassorna.

Samtidigt har Libanons armé hittat ytterligare drygt fyra ton ammoniumnitrat nära hamnen, samma kemikalie som låg bakom explosionen. Enligt Libanons statliga nyhetsbyrå NNA hanteras kemikalierna av arméingenjörer.

Nästan 200 personer dödades i explosionen och över 6 500 skadades. Åtminstone sju personer saknas fortfarande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons