Annons

Explosion i moské vid afghanskt departement

Afghanistan • Publicerad 5 oktober 2022
Vårdanställda utanför ett sjukhus i Kabul som drivs av hjälporganisationen Emergency. Bilden är tagen i fjol.
Vårdanställda utanför ett sjukhus i Kabul som drivs av hjälporganisationen Emergency. Bilden är tagen i fjol.Foto: Felipe Dana/AP/TT

Två personer har dödats i en explosion i en moské vid Afghanistans inrikesdepartement i huvudstaden Kabul, meddelar ett sjukhus som drivs av den italienska hjälporganisationen Emergency.

Sjukhuset tog emot 20 patienter efter attacken.

Annons

"Två var redan döda när de anlände", twittrar organisationen.

Enligt en talesperson för talibanstyrets inrikesdepartement inträffade explosionen i en moské där besökare och en del departementsanställda ber.

Han ger inga officiella uppgifter om dödsfall, eller hur långt det är mellan moskén och inrikesdepartementet, men uppger att händelsen utreds.

I fredags dödades enligt FN 53 människor, många av dem flickor och unga kvinnor, i ett självmordsdåd i ett klassrum i Kabul. Enligt talibanstyret dödades 25 personer. Ingen grupp har tagit på sig den attacken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons