Annons

Explosion i bostadshus i Göteborg

Inrikes • Publicerad 2 maj 2021
Under natten inträffade en explision i Haga, centrala Göteborg. Ärendet utreds som försök till mord. Arkivbild.
Under natten inträffade en explision i Haga, centrala Göteborg. Ärendet utreds som försök till mord. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Natten mot söndagen inträffade en explosion i ett bostadshus i Haga i centrala Göteborg. Explosionen inträffade i ett trapphus och ingen person kom till skada, enligt uppgift från Göteborgsposten.

Räddningstjänst och polis larmades klockan 03.02 natten mot söndagen av flera boende i området som hört en kraftig smäll.

Annons

Det är ännu oklart vad det är som har exploderat och om sprängladdningen var riktad mot någon särskild person. Händelsen utreds som försök till mord.

– Det är lite mer skador mot en lägenhet. Så det var en person som drabbades lite mer, men det var många som bodde där och hörde, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till tidningen.

Ingen misstänkt har frihetsberövats under natten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons