Annons

Eva Beckman ny programdirektör på SVT

Nöje • Publicerad 13 februari 2020
SVT:s Eva Beckman blir ny programdirektör. Arkivbild.
SVT:s Eva Beckman blir ny programdirektör. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Eva Beckman får en ny roll på SVT – som programdirektör. I dag är hon programbeställare för kultur, fakta, livsåskådning och evenemang.

"Hon har den kraft, den kunskap och det omdöme som krävs. Jag är mycket glad över att Eva har tackat ja till att bli ny programdirektör, hon kommer att hitta programmen som blir morgondagens tv-klassiker", säger vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Annons

Beckman har varit reporter, redaktör och projektledare för ett stort antal SVT-program. Hon har också varit programledare för kulturprogram som "Kulturfrågan Kontrapunkt" och ”Centrum”. På hennes meritlista står också kulturchef på SVT och dessutom var hon en av dem som startade bokprogrammet "Babel".

"Jag kan inte tänka mig ett mer spännande jobb än detta. Det sker historiskt stora förändringar i tv-världen just nu, kartan ritas om i stort sett dagligen, och min viktigaste uppgift kommer att vara att verka för att public service står fortsatt starkt även i framtiden", säger Eva Beckman i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons