Annons

EU-liberaler vill förnya Europa

EU • Publicerad 12 juni 2019
Alice Bah Kuhnke (MP) och Fredrick Federley (C) under SVT:s slutdebatt mellan partiernas toppkandidater till EU-valet. Arkivfoto.
Alice Bah Kuhnke (MP) och Fredrick Federley (C) under SVT:s slutdebatt mellan partiernas toppkandidater till EU-valet. Arkivfoto.Foto: Anders Wiklund/TT

Förnya Europa – Renew Europe – blir nya namnet på EU-parlamentets liberala partigrupp. Namnskiftet från Alde (Alliansen av liberaler och demokrater för Europa) kommer delvis som en följd av att gruppen efter EU-valet nu utökats med framför allt franska presidentrörelsen Republiken på väg.

"Med Renew Europe visar vi att vi som politisk kraft vill se ett EU som rör sig framåt, förnyar sig och gör skillnad i människors vardag", hälsas via sms från svenske ledamoten Fredrick Federley (C), som är en av kandidaterna till att bli Förnya Europas gruppledare i parlamentet.

Annons

Kollegorna i den gröna gruppen – De gröna/EFA – har samtidigt enats om att fortsätta med tyska Ska Keller och belgaren Philippe Lamberts som gruppledare. Svenska Alice Bah-Kuhnke (MP) blir en av sju viceordföranden.

Både liberalerna och de gröna deltar i pågående majoritetsförhandlingar med konservativt kristdemokratiska EPP och socialdemokratiska S&D inför den nya mandatperioden, som formellt inleds den 1 juli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons