Annons

Ett 20-tal lokala band spelar på Kalmar stadsfest

Som vanligt ska ett 20-tal band och artister från länet spela på Kalmar stadsfests scener. Tre av artisterna får vara förband till några av stadsfestens huvudartister.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2014
Foto: 
We Met Tomorrow spelar före The Sounds.
We Met Tomorrow spelar före The Sounds.Foto: Daniel Rudeland
Annie Hall är förband till Martin Stenmarck.
Annie Hall är förband till Martin Stenmarck.Foto: Pressbild
Adée spelar före Agnes på Kalmar stadsfest.
Adée spelar före Agnes på Kalmar stadsfest.Foto: Pressbild

Den 7-9 augusti äger Kalmar stadsfest rum. Artister som The Sounds, The Fooo, Agnes och Lasse Berghagen uppträder. Under stadsfesten brukar även många lokala band spela, främst på Sveaplan. Det blir ett 20-tal lokala akter i år, och av de lokala artisterna har tre valts ut som förband till några av huvudartisterna som spelar på Stortorgets scen.

De utvalda är öländska soul- och hiphopsångerskan Adée som spelar före Agnes den 8 augusti, rockbandet Annie Hall från Kalmar som spelar före Martin Stenmarck den 9 augusti och folkrockbandet We Met Tomorrow från Oskarshamn som spelar före The Sounds den 10 augusti.

Annons

Adée är aktuell med ny ep och sin låt Woman - den officiella låten till jämställdhetskonferensen Nordiskt Forum i Malmö. I juni har hon framfört låten på Malmö Arena och i TV4:s Nyhetsmorgon. De senaste åren har Adée bland annat spelat för kungaparet, varit på USA-turné och tagit emot STIM-stipendiet 2012.

Annie Hall är det teatraliska rockbandet från Kalmar som bildades förra året och redan har släppt sin första ep samt en musikvideo. De tävlade i årets Musik Direkt och kommer även att synas i Svensktoppen nästa.

Folkrockbandet We Met Tomorrow spelade nyss på premiären av Musik på Larmtorget i Kalmar och har några hektiska år bakom sig. De har gjort studioinspelningar med Rolling Stones-producenten Krish Sharma, turnérat i Norden och spelat i bland annat Los Angeles och New York. De senaste spelningarna i USA var på världens största showcasefestival South by Southwest i Austin.

Bland de övriga lokala artisterna som spelar på stadsfesten i år är Melancholia, Pointless Sympathy, 7 Inch Love, Dark Dreams, The EZ, Julia Adolfsson, Rock Dogs och The Misfortunes Of Captain Peculiar.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons