Annons

Etableringsjobb införs för långtidsarbetslösa

Politik • Publicerad 4 april 2022
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) föreslår en ny arbetsmarknadspolitisk åtgärd, etableringsjobb, för långtidsarbetslösa och nyanlända. Arkivbild
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) föreslår en ny arbetsmarknadspolitisk åtgärd, etableringsjobb, för långtidsarbetslösa och nyanlända. ArkivbildFoto: Amir Nabizadeh/TT

Regeringen föreslår en ny arbetsmarknadspolitisk åtgärd, etableringsjobb. De ska ges till långtidsarbetslösa och nyanlända för att underlätta etableringen på arbetsmarknaden.

Modellen bygger på ett förslag från arbetsmarknadens parter. Etableringsjobb skiljer sig från befintliga subventionerade anställningar genom att staten betalar ersättning direkt till individen i stället för till arbetsgivaren.

I vårändringsbudgeten anslås 50 miljoner kronor till den nya modellen som föreslås börja gälla under första halvåret i år. Syftet är att etableringsjobb i normalfallet ska leda till tillsvidareanställning på heltid.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons