Annons

Erkänner delar av tortyrnatten på kyrkogården

Brott • Publicerad 1 december 2020
Två tonårspojkar fick sina kläder sönderrivna och instoppade i munnen. Under mordhot utsattes de för svår misshandel i omkring nio timmar.Foto: POLISEN

Den 18-årige man som åtalats för delaktighet i den utdragna misshandeln av två tonårspojkar på en kyrkogård i Solna i somras erkänner delar av det han står åtalad för, rapporterar Dagens Nyheter.

– Men min klient var bara närvarande under delar av förloppet. Han vet inte riktigt vad som hänt när han inte var där, sade hans advokat Torben Setterlund i rätten under tisdagen, enligt DN.

Annons

18-åringen är tillsammans med en 21-årig man åtalad för att ha kidnappat, våldtagit och misshandlat pojkarna under förloppet som pågick en hel natt på kyrkogården i Solna. De åtalas även för övergrepp i rättssak för att ha hotat pojkarna till livet.

18-åringen har tidigare förnekat brott, men erkände under tisdagen i tingsrätten att han varit på platsen och rånat och misshandlat tonårspojkarna.

Han förnekade dock människorov och grov våldtäkt.

– Vad gäller övergrepp i rättssak kan min klient vare sig erkänna eller förneka, han är osäker på vad som sagts, sade Torben Setterlund.

21-åringen förnekade brott helt och hållet.

– Min klient bestrider att han varit där och förnekar gärningen i sin helhet, sade hans advokat Ersin Aziman enligt DN.

Fakta: Brotten på kyrkogården

Brotten begicks natten till den 23 augusti i år.

Två män, 18 och 21 år, är åtalade för:

grovt rån

människorov

synnerligen grov misshandel

grov våldtäkt

övergrepp i rättssak

Rättegången inleds den 30 november i Solna tingsrätt.

Huvudförhandlingen kommer att ske bakom stängda dörrar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons