Annons

Ericssons nya mål fick tumme ner

Telekomjätten skruvar på de ekonomiska målen. Men aktieproffsen lät sig uppenbarligen inte imponeras, aktien föll.
Ekonomi • Publicerad 10 november 2020
Ericssons vd Börje Ekholm presenterar nya mål. Arkivbild.
Ericssons vd Börje Ekholm presenterar nya mål. Arkivbild.Foto: LISA JOHANSSON/TT

Telekomjätten Ericsson sätter bland annat upp ett nytt långsiktigt lönsamhetsmål, ett av målen som presenteras på dagens kapitalmarknadsdag. Det nya målet innebär en underliggande rörelsemarginal (ebita), exklusive engångsposter, på 15-18 procent som ska nås efter 2022.

"Bolaget avser att nå detta mål genom förbättringsinsatser inom hela koncernen. Tillväxt och förbättrad bruttomarginal, drivna av mjukvaruförsäljning och operativ hävstångseffekt, kommer att vara viktigt för att nå de långsiktiga målen", skriver bolaget.

Annons

För de olika delsegmenten skruvar ledningen bland annat på rörelsemarginalen för det största affärsområdet Networks, från 15-17 till 16-18 procent till 2022. Det höjda målet kan nås genom att Ericsson tagit marknadsandelar. För koncernen som helhet består dock rörelsemarginalmålet på 12-14 procent 2022.

Men Nordeaanalytikerna tycker det fattas svar på flera frågor, enligt en kommentar som nyhetsbyrån Direkt snappat upp. Bland annat saknas uppgraderingar av nuvarande mål på kortare sikt.

Aktien låg vid lunchtid på minus fyra procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons