Annons

Epic Games söker domstolsskydd mot Apple

Spel • Publicerad 5 september 2020
Spelutvecklaren Epic Games har ansökt om skydd mot Apple.Foto: Andy Wong/AP/TT

Epic Games har i domstol i delstaten Kalifornien ansökt om akut skydd från vad som beskrivs som teknikjätten Apples hämndtaktik.

Bland annat har Epic Games begärt att spelet Fortnite återigen ska finnas tillgängligt i App Store, något som inte varit fallet under den senaste tiden då Apple brutit med spelutvecklaren efter osämja runt bland annat betalmetoder i spelet.

Annons

Epic Games menar att företaget "med stor sannolikhet kommer lida permanent skada" om inte domstolen agerar snabbt, och menar att dess utsatta läge gentemot it-giganten bör tas med i beräkningarna.

I ansökan beskriver Epic Games sin tidigare samarbetspart Apple Inc som innehavare av ett monopol upprätthållet genom att "uttryckligen förbjuda någon som helt typ av konkurrens".

Epic Games har tidigare lämnat in en stämningsansökan mot teknikjätten för agerandet runt Fortnite.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons