Annons

En tredjedel fullvaccinerade i USA

Nästan en tredjedel av USA:s totalt 330 miljoner invånare är nu fullt vaccinerade mot covid-19.
USA • Publicerad 3 maj 2021
Gymnasieeleven AJ Tomassoni får en vaccinspruta mot covid-19 på Valley View High School i Archbald, i delstaten Pennsylvania, den 30 april.
Gymnasieeleven AJ Tomassoni får en vaccinspruta mot covid-19 på Valley View High School i Archbald, i delstaten Pennsylvania, den 30 april.Foto: Christopher Dolan/AP/TT

Det handlar om närmare 105 miljoner amerikaner som har fått samtliga sina vaccindoser, enligt landets smittskyddsmyndighet CDC, rapporterar Reuters.

Klart över hälften av alla över 18 år, 147 miljoner personer, har fått minst en vaccindos.

Annons

President Joe Biden har sagt att målet är att kunna fira nationaldagen den 4 juli som vanligt och sedan två veckor tillbaka uppmanas alla delstater att erbjuda samtliga vuxna amerikaner vaccin. Även ungdomar från 16 år som har underliggande sjukdomar kan få vaccin, enligt CDC.

Hittills har drygt 577 000 människor avlidit i sviterna av coronaviruset i USA, men antalet nya dödsfall har sjunkit kraftigt sedan toppnoteringen i mitten på januari. Även smittspridningen har minskat, från över 300 000 nya fall på ett dygn i mitten på januari, till 45 000 nya fall den 1 maj, enligt siffror från Johns Hopkins-universitetet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons